صنعت اسپا در جهان و به خصوص در آسیا ، به طور قابل توجهی در حال گسترش می باشد .استفاده از عناصرموجود در طبیعت و آب بخش مهمی از این صنعت را تشکیل می دهند و نقش بسزایی در رفع استرس و تنش های عصبی زندگی شهری ایفا می کنند.

مادران می‌توانند به راحتی از طریق ماساژ دادن، دردهای ناشی از کولیک یا قولنج را در نوزاد خود تسلی بخشند. همچنین می‌توانند در حین ماساژ دادن فرزند خود، با او ارتباط کلامی و عاطفی برقرار کنند. به گزارش قدس آنلاین به نقل از تبیان، اگر نوزاد بدون هیچ علتی (مثل گرسنگی، پوشک کثیف و ...) حدود سه ساعت و بیشتر در طی روز یکسره گریه کند، احتمالا به کولیک یا قولنج نوزادی مبتلا می‌باشد.

ماساژ، در مواردی باعث بد‌تر شدن بیماری، تخریب ناخواسته بافتی و حتی پیشرفت یک بیماری می‌شود، که در این صورت انجام هر گونه ماساژ باید تحت نظر پزشک صورت گیرد.

به گزارش ایمنا کمک به درمان بعضی از بیماری‌ها با روش ماساژ که به آن ماساژ پزشکی یا ماساژ درمانی گفته می‌شود، با روش‌های معمولی و ساده که به منظور آرامش افراد استفاده می‌شود، متفاوت است. این روش، امروزه به عنوان یکی از شاخه‌های طب مکمل برای درمان برخی بیماری‌ها، طرفداران زیادی دارد.

ماساژ صورت و بدن در فرهنگ ها و جوامع مختلف از قدیم الایام شایع بوده است. در برخی تمدن های كهن از جمله چین، یونان، ایران، ژاپن و هندوستان این عمل قدمت زیادی دارد. امروزه در تمام دنیا افراد زیادی جهت كاهش روند پیری پوست و شادابی آن، كاهش استرس و كاهش انقباضات عضلانی از فواید ماساژ بهره مند می شوند.

تحقیقات زیادی نشان داده اند که ماساژ در خلال در کاهش ناراحتی های جسمی و روحی خانم باردار نقش بسزایی دارد.

«دَلک» یا ماساژ درمانی یکی از شاخه‌های طب سنتی ایرانی است و من‌درآوردی نیست. زمانی‌که اروپا در اوج فقر و ناتوانی در حل مشکلات خود بود، در کشور ایران و در شهر اهواز امروزی دانشگاهی بود به نام جندی‌شاپور. آنچه در این دانشگاه آموخته می‌شد محصول علوم ایرانیان در زمان مادها، هخامنشیان و ساسانیان بود.

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكی اصفهان با بررسی دو گروه 27 نفری از نوزادان كم وزن ، تاثیر ماساژ عمقی را در وزن گیری آنان ارزیابی كردند.

گروهی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكی اراك با بررسی 100 بیمار در اغما که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بودند، دریافتند ماساژ دورانی و منظم این بیماران در نواحی پشت، پاها و دست‌ها، به مدت 20 دقیقه در سه روز متوالی، موجب می‌شود نبض، فشارخون و تنفس آنان بهبود یابد.